Alla inlägg den 15 juli 2009

Av Kupka - 15 juli 2009 21:17

Hemkommen efter en mini-semester i Småland. Jag hade fått en Smartbox i födelsedagspresent från mina kära arbetskamrater, 18 och en natt. Det var ett paket med en övernattning och greenfee för två personer. Man kunde välja mellan en massa olika hotell och golfbanor i Sverige. Jag fastnade för Villa Gransholm i Gremla utanför Växjö. Och golfbanan fick bli Glasrikets GK. Vi började med golfen. Efter 11-12 hål, kom ett ruskigt åskväder och vi fick stanna i skogen och stå under våra paraplyer tills det värsta dragit förbi.

Efter golfen, körde vi till Gemla och Villa Gransholm. Det såg ut precis som på bilden, och väl inne i huset kändes den stillsamma atmosfären. Rummet var en romantisk sekelskiftesdröm. Vi hade bestämt oss för att äta middag på hotellet. Väl nere i restaurangen, även denna i stilenlig sekelskiftesmiljö, visade det sig att vi bara var tre par som dinerade denna afton. En mycket god middag (en fast meny för kvällen med frivilligt vinpaket (som vi givetvis också tog) serverades till toner av klassisk musik. Levande, vilda blommor på bordet, vita linnedukar och en miljö som var både inspirerande, själfull och vacker. Jag njöt av varje sekund.

På morgonen, väl utvilade i de sköna sängarna, åt vi en god frukost och tog en liten runda in den väl-restaurerade parken. Pratade lite med föreståndarinnan/ägarinnan och fick reda på att det ursprungligen varit en disponent-villa för pappersbruket, som numera lagts ner. Hon och hennes man hade köpt stället för två år sedan och lagt mycket tid och möda på att restaurera enligt tidsenlig stil. Huset är byggt 1902.

Jag kan varmt rekommendera en vistelse på Villa Granholm. De erbjuder även konferenser för mindre grupper. Max bäddar är 24 (men då får man bo i dubbelrum tillsamans.

Ovido - Quiz & Flashcards