Alla inlägg under december 2008

Av Kupka - 22 december 2008 15:16

Rondellen på Fjelievägen ute vid Nova är kaos-artad så här dagarna före jul. Mot bättre vetande, begav jag mig till ICA Malmborgs för att handla lite mer till julbordet. Att ta sig dit var inget problem. Efter matinköp skulle jag köpa gran på ett ställe i samma område. Dom öpppnade dock inte förrän kl 13, och jag var där 12.30 Orkade inte vänta, så jag beslutade mig för att köra hem med maten till mamma. Och då hamnade jag i kaosrondellen. Det tog ett bra tag att ta sig igenom, men till slut var jag framme. Lastade av maten och begav mig ut igen. Gran måste vi ju ha. Körde in till stan, till västra stationstorget. Där fanns julgransförsälning men ingen p-plats. Körde lite sisådär på intuition och hamnade uppe på Nöbbelöv. Där fanns en ny under-fart till Gunnesbo som jag provade. Döm om min förvåning när jag kom fram till granförsäljaren som jag hade tänkt handla av från början. Nu hade han hunnit öppna och jag köpte en okej gran för 180 spänn (silvergran).  Det var rätt hyfsat pris. Har för mig att jag betalade 300 i fjol inne i stan. För att slippa rondell-kaoset, körde jag tillbaks samma väg jag komit. En liten omväg, men det gick garanterat fortare.

Nu är granen på plats i mammas vardagsrum och lägenheten är dammsugad. Jag tror att all mat är inhandlad. Annars för jag väl ta det sista imorgon.

Av Kupka - 21 december 2008 17:15

Idag avslutade jag Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon. Det är en fantastisk roman med ett underbart persongalleri och en vindlande handling. Jag började läsa igår morse, tidigt, när jag vaknade och inte kunde somna om. Läste halva boken igår och resten idag. Jag fick boktipset av en kollega i Italien. Han tipsade även om Parfymen, som jag läste för länge sedan och tyckte om även den.

Om du inte har läst Vindens skugga, ägna några dagar av jul-ledigheten åt denna underbara bok!

Så här beskrivs handlingen i kort sammanfattning på bokus.com:

När Daniel Sempere är tio år tar hans pappa med honom till de bortglömda böckernas gravkammare i Barcelona. Här hittar han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax och blir helt uppslukad av boken och dess mystiske författare. Varför har någon ansträngt sig för att sopa igen alla spår efter Carax?

Av Kupka - 19 december 2008 16:19

Nu har jag jobbat färdigt för detta året. Vi har arbetat in tid och har arbetsfritt fram till och med 6 januari. Så nu ska jag ha jul-lov, precis som när jag gick i skolan. Inga större planer. Ska läsa lite böcker som jag köpt och lånat, äta god mat, mysa hemma, träffa några vänner. Fortfarande har jag lite kvar att fixa inför julen. Ska städa hemma hos mamma (vi ska vara där i jul, och hon är inte tillräckligt bra i benet än för sådana fysiska aktiviteter). Och sen ska jag köpa julgran till mamma (ska inte ha nån själv), handla mat till julafton och kanske någon julklapp till. Sen är det klart för latning.

Av Kupka - 16 december 2008 11:55

22 minuter över 6 i morse väcktes vi av att hela huset skakade. Flaskorna i barskåpet skramlade och det var riktigt otäckt. Vad fasen är det som händer? Vi slog på radion och det visade sig att det varit ett kraftigt jordskalv med epicentrum 6 mil öster om Malmö och en bit norr om Ystad. Jag har fortfarande inte hämtat mig efter chocken. Det var riktigt länge sedan jag blev så rädd. Vi bor på 4:e våningen i ett 100 år gammalt hus, definitivt inte byggt för att klara jordskalv.

Dottern ringde strax efter att det slutat skaka och undrade vad det var som hade hänt. Hon tyckte också det var läskigt och Musse, katten, blev jätterädd.

Ringde mamma lite senare på morgonen för att höra att allt var ok. Hon hade först trott att det spökade och undrade var det nu var för ett meddelande som skulle lämnas. Men sen slog hon på tv:n och förstod att det var jordskalv. Jag hoppas verkligen att jag slipper vara med om det fler gånger, för det var fruktansvärt skrämmande.

Av Kupka - 12 december 2008 18:11

Det funkade alldeles utmärkt med SMS incheckning när man flyger från Kastrup. När jag kom till Kastrup, var det bara att gå igenom säkerhetskontrollen, där jag drog mitt Eurobonus kort. Vid gaten drog jag också mitt kort, och fick en liten lapp med platsnumret i planet. Gick fort som attan och man behöver inte vara vid gaten förrän 20 minuter innan avgång.

Idag har jag fått ny mobiltelefon. Har bytt från Sony Ericsson till Nokia och det är en helt annan logik och menystruktur, så det blir till att läsa handbok i helgen för att förstå alla finesser.

Av Kupka - 9 december 2008 20:56

Ska till Paris imorgon och fick just ett SMS från SAS där jag kunde checka in redan nu genom att svara JA på SMS:et. Känns väldigt modernt och lite kymigt, men jag bestämde mig för att testa. Och sen kom det ett bekräftelse SMS att jag var incheckad på flight si och så med avgång si och så och med plats 12A. Coolt!

Får se imorgon hur det funkar på Kastrup. Men det går säkert bra. Jag har inget bagage att checka in. Ska bara stanna en natt, så det räcker bra med handbagage. Så nu räcker det att vara vid gaten senast 20 minuter före avgång.

Av Kupka - 7 december 2008 12:46

Igår var T och jag på Kulinarisk julvandning, anordnad av Turistbyrån i Lund och med den lokale berömdheten Jaques Schulze som guide. Under 2 timmar guidades vi (30 pers) runt i Lund mellan olika matställen (affärer och restauranger) och provsmakade julens läckerheter samt fick oss berättat om julmatens historia och jultraditioner från förr. Mycket trevligt var det. Kan varmt rekommenderas (jag tror det går en tur lördagen den 13:e också).


På kvällen hade vi bijletter till Status Quo's koncert i Frost och Färs Sparbank arena (tja, eller Lunda-arenan som jag föredrar att kalla den). Hur som helst, Status-grabbarna måste ju vara en bit över 60 vid det här laget, men dom rockade loss precis som jag minns det från 70-talet när jag lyssnade mycket på dem. Inledningen blev Sweet Caroline, en av mina favoriter. Men även många andra godingar framfördes under den knappt 2 timmar långa koncerten. Det var bara halvfullt i arenan och medelåldern var nog 50, eller i alla fall 45, i publiken.

Av Kupka - 3 december 2008 23:12

Hektisk vecka i Modena, där jag är tillsammans med kollegan M för att finnas till hands på plats under första veckan efter införandet av vårt nya web-baserade inköpssystem. Några barnsjukdomar finns det och vi jobbar på att lösa problemen. Men stämningen är överlag posiiv och det är roligt att vara här. Dessutom är maten väldigt god!

Idag tog vi en taxi till Grande Emilia, ett stort shopping-center. Lite kul att göra något mer än bara tillbaks till hotellet, äta och sen fortsätta jobba igen. Mailboxen har en tendens att fyllas på under dagen, och jag hinner inte hålla efter den.

Har lärt mig ännu några italienska ord denna gång. Kul med språk!

Var inne och kollade Aspberger-bloggen nyss. Där har varit tyst länge, dels för att författaren flyttar och dels för att någon annans inlägg hamnade på hans blogg. Men nu är det främmande inlägget borta och jag ser fram emot nya inlägg från Aspberger-bloggens författare. Hur har flytten gått, till exempel?

Ovido - Quiz & Flashcards