Alla inlägg den 26 juli 2008

Av Kupka - 26 juli 2008 18:56

Efter middagen på restaurangen hämtade vi lite vin och gick ner till gästhamnen för att se om familjen Magnusson fortfarande var vakna. Men de var dom inte. Däremot hittade vi ett annat sällskap på en annan båt som vi satte oss och pratade med. Vi satt på bryggan och dom satt i aktern på sin båt. Och där blev vi sittande både länge och väl. Det blev nog rätt sent. Men trevligt hade vi i alla fall!

Av Kupka - 26 juli 2008 18:50

Vi började lite trevande med att filma en byggnad där det stod BERG på, en dansk segelbåt med sällskap som även blev intervjuade, en äldre herre som bodde i närheten och hade tagit med sig campingstolen för att betrakta slussandet. Sen kom M på den eminenta idén att vi skulle gå ner till den första slusstrappan, den med 7 slussar i rad, och se om vi kunde hitta en familj att följa hela vägen upp.

Sagt och gjort, vi tog vårt pick och pack och gick ner för att spana. En båt med en familj i gröna flytvästar såg ut som lämpliga kandidater, och vi frågade om vi fick lov att filma. Jodå, det tyckte dom var en kul idé. Familjen Magnusson slussade i Berg för första gången. De hade passerat några slussar tidigare under resan, men slusstrappan här var det premiär för.

Det tar ungefär 10 minuter per sluss när man slussar uppför och 7 minuter nedför. Så under drygt en och en halv timma följde vi familjen och deras båt upp för slusstrappan. Mellan varven fick vi packa ner och packa upp campingstolar, kylväska, kameror och diverse papper. Det hela avlöpte väl och som avslutning följde M med i båten när de lämnade den sista slusstrappan och körde vidare till gästhamnen i Berg för att ankra. Vi mötte upp på lunchrestaurangen och satt och pratade lite där också. Många filmklipp fick vi ihop och det ska bli roligt att se allt material när vi samlas igen under vintermånaderna, M, P och jag.

Efter lunchen gick vi och vilade ett par timmar innan det var dags för middag. Vi hade bokat på restaurangen till kl 20 och avnjöt god fisk med god sås och gott vin. Passade på att intervjua restaurangpersonalen också om slussarna och vad som var det värsta som hade hänt. Inga riktiga skandaler lyckades vi locka ur dem dock.

Ovido - Quiz & Flashcards